Що таке аналог та цифра у відеозвʼязку ?

Що таке аналог та цифра у відеозвʼязку ?

26.03.2024

Аналоговий зв'язок - це незашифрована передача відео без будь-яких кодеків та стискання відео . Принцип роботи як у старого телевізора . Має різні шуми і інші завади. Є багато різних частот (1.3/2.4/3.3/5.8) у всіх окулярів стандарт 5.8 . Великий плюс , що з сигналом можна робити що хочеш , наприклад, ретранслятрувати зв‘язок або винести приймач . Може літати далі ніж багато цифрових систем , але це залежить від частоти . В ідеальних умовах 1.3 буде бити далі ніж 5.8 , через довжину синусоїди .

1.3ггц та 5.8ггц

Зверху можна побачити 1.3 , знизу 5.8 . Довжина у 1.3 більше ніж у 5.8 , але у 5.8 більша частота оновлень(refresh rate) , треба розуміти, що ці оновлення можуть побачити тільки професійні гонщики , тому на частоту оновлення немає сенсу дивитись .

Також аналоговий відеозвʼязок краще бачить в ночі і навіть в повній темряві .

Приклад польоту у повній темряві

Приклад аналогового відеозвʼязку

Цифровий звʼязок

2. Цифровий звʼязок - має багато обмежень у використанні, але якість відео набагато краща і є шифрування сигналу. У деяких систем обмежена дальність через кодеки . У більшості тяжко зробити ретранслятор чи внести приймач або зовсім неможливо це зробити .

У цифрового звʼязку краща пробивна здатність через перешкоди ніж у аналога .Наприклад, якщо залетіти за дерева все буде добре , а на аналозі картинка може і повністю втратитись .Він краще втримує РЕБ , але неможливість зробити ретранслятор це нівелює. 

Для наших добрих справ рекомендую обрати аналог через можливість зробити ретранслятор. На аналозі можна досягнути більшої дальності та більш надійного звʼязку ніж у цифри. 

Приклад цифрового звʼязку  

ГоловнаПошукБажане БлогПрофіль